Irakisk kubbe
3 dl av det finaste storlek på bulor
1 dl av det som är lite grövre
500 g köttfärs
1 påse pinje nötter
2 st gul lök fin hackad
Persilja efter smak
Salt och peppar
1 ½ msk av en krydda som heter 7 kryddor
5 dl vatten
Skölja ur bulgaren 3 ggr och häll ut vätskan och låt det svällas. Bulgaren ska kunna formas så det kommer att behövas mer vatten men ha i vatten lite i taget och blanda. Ha lite av 7 kryddor i degen samt salt och peppar och blanda ordentlig.
Fräs löken och köttfärsen lägg i salt, peppar och 7 kryddor samt en köttbuljong, pinje nötter och hakad persilja, lägg den vid sidan.
Fräs den andra löken ha i resten av 7 kryddor och rör i ordentlig. Häll i vatten och en grönsaks buljong, låt koka. Gör små runda bullar av degen och platta till den i handen, ta en msk av köttfärsblandningen och lägg i, gör en bulle till och platta även det och lägg den över den första och täpp till det på kanterna. När det första är klar kan du lägga den försiktig i buljongen som kokar, men nu får man minska värmen får att det ska små puttra inte koka hård. När kubben flyter upp är den klar. Gör likadan med resten av degen och köttfärsen Servera kubben med lite av buljong. Man kan frysa kubben innan man har kokat de, och låta de tinas innan man ska koka de.
