Budapestrulle:


100g Hasselnötter
6 äggvitor
3dl socker
1dl Vetemjöl
1msk kakao
Fyllning:
1 burk 175 g mandarinklyftor
5 dl vispgrädde
2 1/2 tsk socker
2 st bananer
100 g mörkchoklad
Hacka eller mala nötterna fint.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en tjock marängsmet.
Blanda nötterna med mjöl och kakao.
Vänd försiktigt ner blandningen i marängsmeten.
Bred ut i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.
Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av det gamla bakplåtspappret.
Låt kakan svalna.
Vispa grädden tillsammans med socker och häll av mandarinklyftorna.
Bred 3 dl av grädden över kakan och fördela tärnade bananer över.
Rulla ihop som en rulltårta. Låt gärna kakan stå till sig i kylen några timmar.
Smält chokladen försiktigt i en skål över ett varmt vattenbad och ringla lite av den över tårtan. Spruta resten av chokladen i små mängder som en krona på ett backpapper och kör snabbt med pekfingret lätt genom varje klump så att den blir tunnare mot toppen. Ställ varje choklad på grädden på toppen av Budapestrullen och några rader av mandarin klyftor mellan raderna av grädden Klart!

Kommentera