Lindas fisksoppa med fänkålssallad

 

 

 

Ingredienser:

1 st gullök

3-4 klyftor vitlök

2-3 msk tomatpuré

1 flaska hummerfond

1 flaska vitt vin och lika mycket vatten

4 st mjöliga potatisar

4 st morötter

Fänkål stjälkar

Rivet skal av en citron

Salt och peppar efter smak

3 dl grädde

1-2 st saffran

1 tsk gurkmeja

15 st körsbär tomater

1-2 kg lax med skin

300-400 g skallade räcker

 

Fänkålssallad:

1-2 st fänkål

Lite hackade färsk dill

1 st citron saft

Salt

 

 

 

Gör så här:

Skiva fänkålen i tunna skivor tillsätt dill, salt och citronsaften. Ställ salladen vid sidan så den tar till sig citronsmaken

Fräs hackade löken och vitlöken i en kastrull med lite olja, tillsätt gurkmeja , tomatpuré rör om. Tillsätt morötter, potatis, fänkål stjälkar, vitt vin, vatten. Låt koka på låg värme i 1 till 2 timmar för att reducera vätskan . Sila buljongen och samtidigt som man silar ska man även försöka musa lite av grönsakerna som finns i silen med hjälp av en ballong visp. Häl tillbaka buljongen i kastrullen tillsätt grädde, saffran, riven citron skal och ev. salt och peppar. Lägg körsbär tomaterna i en ugn form tillsätt lite olja, grädda i ugnen på 200 grader i 5 till 10 min. Lägg laxen i en ugn form som är täkt med aluminiumfolie , salta och grädda i ugnen på 250 grader i mitten av ugnen tills den har fått gyllene brun färg. Ta en bit av fisken och lägg den i en djupt talrik tillsätt körsbär tomater, soppan och räckor. Ta en stor sked med fänkål sallad och lägg den över fisken som finns i mitten av talriken. Servera med vitlöksbröd eller Focaccia.

Kommentera

Publiceras ej