Kycklingfajitas
Kycklingfajitas med egen kryddblandning, smarrig guacamole och en urgod salsa.

Ingredienser:
600 g kycklingfilé
2 klyftor vitlök, krossade
1 röd paprika, i strimlor på längden
1 grön paprika, i strimlor på längden
1 gul lök, skuren i tunna båtar
8 tortillabröd
rapsolja att steka i
0,5 lime
KRYDDBLANDNING
2 tsk chilipeppar
1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
1,5 tsk spiskummin
2 tsk torkad oregano, finfördelad mellan handflatorna
0,5 tsk koriander
0,5 tsk salt
0,5 tsk råsocker
nymald svartpeppar
GUACAMOLE
2 avokado
0,5 klyfta vitlök, riven
0,5 lime, juice av
salt och nymalen peppar efter smak
SALSA
20 mogna minitomater, t ex romanticatomater
0,5 rödlök, finhackad
1 lime, juice av
0,5 grön chili, finhackad
1 bunte koriander, hackad
salt och peppar efter smak
TILL SERVERING
guacamole
salsa
gräddfil
salladsblad
riven ost
Gör så här:
Börja med att göra salsan genom att blanda samman alla ingredienser väl. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan. Blanda alla ingredienser till kryddan. Till guacamolen, dela avokadon och ta ut kärnan. Skala och lägg på en skärbräda. Mosa med en gaffel och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan. Strimla kycklingfilé i tjocka strimlor på längden. Stek i väldigt varm panna, gärna gjutjärn, tillsammans med paprikan och löken. Stek i 5 minuter och strö sedan över kryddan och låt steka i ytterligare 2 minuter under omrörning. Ta bort från plattan och pressa den halva limen över. Ställ fram den varma pannan med den rykande varma kycklingen, tortilliabröd, guacamole, salsa, gräddfil, salladsblad och riven ost och låt alla själva göra sin egen fajita vid bordet.
Kommentera