Himmelskt goda Persikoflarn med vit choklad och mandelmassa

 

Mycket gott och enkelt att göra

Ingredienser:

1 packning Smördegsplattor

1 burk persikhalvor

200 gr mandelmassa 

50 gr Vit choklad

Hyvlat smör

1 Ägg

 
 
Gör så här: 

Tina smördegen, dra försiktig i längden och bredden på plattorna med fingrarna. Gör sedan 3 rundlar i varje platta genom att trycka ner en rund form.  Pensla smördegsplattorna med ägg överallt, utom inuti själva rundlarna där man bara pickar med en gaffel. Riv mandelmassa och lägg lite på rundlarna. Skär sedan persikorna i skivor och lägg de ovanpå mandelmassan! En halv persika per flarn bör räcka. Hyvla över ett tunt lager smör och riv sist den vita chokladen över alltihop. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills de blivit gyllenbruna. Servera med vanilj glass till kaffe.

 
 
 

 

Kommentera

Publiceras ej