Räck och chiligryta  

4 Portioner

 

 

Bilden är från boken

 

 

Denna gryta är en av mina favoriter, den är både lätt och snabbt att tillagas. Jag har använt mig av tigger räcker men det skulle gå lika bra med vanliga räcker.

 

 Ingredienser

 

1 gul lök

1 knippa salladslök

1 vitlöksklyfta

2 ½ cm färsk, finhackad ingefära

1-2 färska pepparfrukter

4 msk rapsolja

1 tsk gurkmeja (kan uteslutas)

1 tsk malen spiskummin

1 ½ tsk röd currypasta

1 burk krossade tomater

1 ½ dl vatten

1 ½ dl grädde

1 knippa färsk koriander

500g skalade räcker

Salt och vitpeppar

Jag har även haft grönsaks buljong (tärnad)

 

 

Tillagning

 

Skiva löken, finhacka vitlöken, ingefäran och pepparfrukterna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken, vitlök, ingefära och pepparfrukt på lågt värme i några minuter. Tillsätt kryddor och currypastan och rör i någon minut. Blanda i tomater och vatten och låt koka upp. Sänk värmen och låt koka i 10 min. Tillsätt grädden och färsk hackad koriander efter smak och sjud ytterligare 5 min. Lägg sedan i räckorna och smaka av med salt och peppar. Krydda ev. mer om du önskar. Garnera med färsk hackad koriander. Jag har gjort även en redning av 1 msk potatis mjöl och 2 msk kall vatten. Tänk på att maten inte ska kokas mer efter redningen.

Jag har kokt rå ris till men det ska nog gå bra med färskt bröd eller pasta. Detta recept har jag hittat i en GI bok.

 

 

 

 

Dessa bilder är egna bilder på rätten

 
 

 

Kommentera

Publiceras ej