Salade Olivie

Salade Olivie från det Iranska köket. En röra med kyckling, ägg, ärtor och majonnäs.
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
500 g potatis
500 g majonnäs
250 g saltade gurka
100 g gröna ärtor
5 st ägg
1 st gul lök
1 msk citron saft
Salt och vitpeppar efter smak
Gör så här:
1. Koka kycklingen med hackad lök och salt.
2. Koka potatisen.
3. Koka äggen.
4. Låt kycklingen, potatisen och äggen svalna.
5. Skala potatisen och äggen.
6. Riva potatis, ägg, hacka kyckling och saltad gurka i små bitar.
7. Blanda ingredienserna och lägg till gröna ärtor.
8. Gör en sås med majonnäs, citronsaft, salt och vitpeppar.
9. Blanda i såsen med de övriga ingredienserna.
Serveras med baget, tomat, salt gurka och lök.

Kommentera