Salade Olivie

 

 

 

 

Salade Olivie från det Iranska köket. En röra med kyckling, ägg, ärtor och majonnäs.

 

Ingredienser:

500 g kycklingfilé

500 g potatis

500 g majonnäs

250 g saltade gurka

100 g gröna ärtor

5 st ägg

1 st gul lök

1 msk citron saft

Salt och vitpeppar efter smak

 

Gör så här:

1.  Koka kycklingen med hackad lök och salt.

2. Koka potatisen.

3. Koka äggen.

4. Låt kycklingen, potatisen och äggen svalna.

5. Skala potatisen och äggen.

6. Riva potatis, ägg, hacka kyckling och saltad gurka i små bitar.

7. Blanda ingredienserna och lägg till gröna ärtor.

8. Gör en sås med majonnäs, citronsaft, salt och vitpeppar.

9. Blanda i såsen med de övriga ingredienserna.

Serveras med baget, tomat, salt gurka och lök.

 

Kommentera

Publiceras ej